<   Back to Jobs

Code quality consultant

Feb 13, 2020

(in Dutch)

Help de software van onze klanten robuust te krijgen en te houden!

BonCode is op zoek naar Code Quality Consultants. De BonCode Code Quality Consultant beantwoordt onderzoeksvragen van onze klanten aangaande hun softwareontwikkelingsprojecten.  Zo’n vraag is bijvoorbeeld: “Wat is de huidige kwaliteit van mijn software?  En kan de software in de komende jaren tegen redelijke kosten worden onderhouden door een externe partij?”  Of:  “Wat zijn de risico’s als ik mijn software systeem naar de cloud migreer?”

Met de BonCat tooling meet de Code Quality Consultant de codebase van de klant door en brengt tevens de gerealiseerde software architectuur in beeld. De resultaten analyseer je vervolgens, vaak in samenspraak met collega’s, om de onderzoeksvraag van de klant te beantwoorden. Voordat je de eindpresentatie opmaakt, valideer je uiteraard de bevindingen met het bouwteam van de software. Dat leidt soms tot pittige discussies, als jouw meting en analyse anders uitvalt dan het bestaande of gewenste  beeld. Jouw uitdaging is om alle betrokkenen op één lijn krijgen,  de juiste aanpak te kiezen en de klant te adviseren hoe de juiste prioriteiten te stellen.

Code Quality Consultants begeleiden klanten ook over langere termijn. Klanten willen de trends weten. Hoe ontwikkelt de software kwaliteit zich gedurende het ontwikkelproject? Metingen vinden dan na bijvoorbeeld elke sprint plaats.  Jij kunt op basis van de door BonCat gegenereerde trends de klant begeleiden om het project onder controle te krijgen en te houden. De klant kan op basis van jouw input de juiste prioriteiten stellen. Een goede balans tussen het opleveren van functionaliteit en beheersen van technische schuld wordt mogelijk.

BonCat kan een breed scala aan software development omgevingen doormeten. Van C#, Java tot low code platformen als OutSystems. En als we het vandaag niet kunnen meten met BonCat, dan kunnen we dat volgende week wel.

Een Code Quality Consultant doet circa 20 projecten per jaar: never a dull day at the office. Onze onderzoeken worden altijd in teamverband gedaan, dus volop mogelijkheden om van elkaar te leren.

Jouw profiel

Als Code Quality Consultant moet je “boven de code staan” en expertise hebben (en kunnen inbrengen) over een breed scala aan technologieën. BonCode heeft geen de facto voorkeur voor de ene technologie of de andere, maar we verwachten wel van je dat je weet welke technologie in een bepaalde situatie meer voor de hand ligt dan een andere technologie. Uiteraard heb je kennis van de moderne softwareontwikkeling strategieën, frameworks en algemene trends in de IT industrie. Kennis en ervaring met low code (bijvoorbeeld OutSystems) is een pré.

Behalve technische diepgang, opgedaan door zelf jarenlang software ontwikkeld te hebben, verwachten we ook inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden van onze consultants.  Soms moeten we -op basis van tegenvallende kwaliteit van het doorgemeten systeem- een nare boodschap brengen. Als je die verpakt als: “Uithuilen, afschrijven en opnieuw beginnen”, dan leidt dat niet tot tevreden klanten. De klant verwacht een praktische en haalbare strategie op basis van de metingen en analyse.

Over BonCode

BonCode is opgericht in 2014 door een aantal ondernemers die hun sporen verdiend hebben op het gebied van geautomatiseerde broncode analyse.

De werksfeer is informeel en professioneel, gericht op het succes van de klant. Want dat is de basis voor ons succes.  We gaan uit van zelfstandigheid én nauwe onderlinge samenwerking.

We werken voor mooie klanten variërend van grote Amerikaanse IT bedrijven, via beurs-genoteerde Nederlandse bedrijven naar middelgrote software huizen en pakketleveranciers. Ook de overheid doet regelmatig een beroep op ons. Op www.bon-code.nl lees je meer over ons.

We werken vanuit The Hague Tech in Den Haag. Een inspirerende omgeving vol tech startups, prima bereikbaar per OV, fiets en auto.

Wat we bieden

We bieden een stimulerende werkomgeving, waar je veel verschillende software systemen ziet langskomen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed en afgestemd op de ervaring en kennis die je inbrengt.

Voor sleutelmedewerkers is er de mogelijkheid tot deelname in een Employee Participation Plan.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact om met recruitment@bon-code.nl of bel met Jeroen Meetsma / +31 6 53 88 26 48

Boncode Software Remediation BV
The Hague Tech
Wilhelmina van Pruisenweg 35
2595 AN  Den Haag
www.bon-code.nl

Interested?